Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
- Úvod
- GRÉCKE POTRAVINY
- Grécka káva - MOCCA - strieborný balíček 100 g
Grécka káva - MOCCA - strieborný balíček 100 g

- Kompletné špecifikácie
- Hodnotenie 0
- Grécka káva - MOCCA - strieborný balíček 100 g3,32 €2,77 € bez DPH
ORIGINAL GREEK COFFEE 100% MOCCA - PRAVÁ GRÉCKA MLETÁ KÁVA MOCCA 100 g
V Grécku je tento typ kávy veľmi obľúbený a rozšírený a dostanete ju tam prakticky vo všetkých kaviarňach, cukrárňach, tavernách a reštauráciách, ak si objednáte "Greek Coffee". Gréci hrdo odolávajú ostatným typom kávy ako ju poznáme u nás a stále si vychutnávajú túto kávu vo svojej obľúbenej taverne. Grécka káva je totiž úplne iná úroveň kávy, iná kultúra prípravy a konzumácie, vedúci k tomu najdokonalejšiemu pôžitku z nej.
Tajomstvo tejto luxusnej gréckej kávy spočíva v unikátnom blende starostlivo vyberaných kávových zŕn. Master blender naplno využil svojich mnohoročných skúseností a vybral tie najlepšie druhy brazílskej kávy z tých najvhodnejších, skúsenosťami preverených lokalít.
Praženie kvalitnej gréckej kávy vyžaduje mnoho rokov skúseností a nutnú dávku citu. Kávové zrná totiž musia byť veľmi starostlivo a opatrne pražené, aby po pomletí získali svoju charakteristickú chuť, vôňu a svetlo hnedú farbu. Kávové zrná sú veľmi jemne pomleté, káva po pomletí ani zdanlivo svojou konzistenciou nepripomína bežnú mletú kávu, ale skôr jemný práškový cukor. Správne pomletie je totiž pre kvalitnú grécku kávu kľúčové a prejavuje sa ďalej v spôsobe prípravy kávy v Brik.
Má veľmi originálne a špecifickú chuť. Najvhodnejšie je ju pripravovať v tradičnej nádobe Brik, alebo, ak chcete, v Džezva či kanace. Počas tejto prípravy sa káva zaleje studenou vodou a varí sa s cukrom priamo v Brik. Tradícia tohto spôsobu prípravy kávy siaha hlboho do histórie až do čias prvých beduínov, ktorí kávové zrná drvili v kamenných mažiaroch a kávu pripravovali v nádobe priamo na žeravom piesku. Pre dosiahnutie tej najlepšej chuti odborníci odporúčajú kávu niekoľkokrát nechať prejsť varom, po každom prejdení varom je dobré nechať kávu chvíľu "odpočinúť", až klesne pena, a znovu ju nechať prejsť varom. Celý proces opakujte ideálne trikrát. Káva sa bežne servíruje s pohárom vody. Už samotný rituál prípravy tejto kávy je príjemným zážitkom, ktorého výsledkom je navyše dokonalá, harmonická chuť a aróma pripravenej kávy. Na svojej kvalite však káva nijako nestratí ani keď si ju pripravíte spôsobom, akým ste zvyknutí pripravovať mletú kávu. Servíruje sa v tradičnom hrnčeku obsahom porovnateľným s hrnčekom na espresso.
V gréckych tavernách sa podáva spravidla bez mlieka, zato však s pohárom vody. Pridať krapet mlieka či smotany ale rozhodne nie je na škodu, naopak to silnú grécku kávu zjemní.
V tavernách môžete naraziť na tieto kategórie gréckej kávy:
Skétos - 75ml vody + 1 lyžička kávy
Me oligo - 75ml vody + 1 lyžička kávy + 1/2 lyžičky cukru
Métrios - 75ml vody + 1 lyžička kávy + 1 lyžička cukru
Glykós - 75ml vody + 1 lyžička kávy + 2 lyžičky cukru
Vďaka špeciálnemu baleniu si zachováva čerstvosť a úžasnú vôňu.
Táto káva značky Melcafé je vyrobená v rodinnej firme Meletiadis v Solúne.
Vyrobené v Grécku.
Balenie v kartóne: 10 ks.